Articles interessants: 10 regles realistes per bones relacions no monògames

Un dels primers articles que vam llegir sobre poliamor i que ens va semblar molt útil i interessant és 10 realistic rules for good non monogamous relationships, d’Andrea Zanin.

Encara que sembli lògic, és possible que no sigui tan evident el fet de que potser no és la millor idea endindar-se en el món poliamorós des d’una relació prèvia que no funciona o que està atravessant un procés de crisis. El poliamor actúa com una caixa de resonància que augmentarà i incrementarà els conflictes o problemes previs. Abans de fer pases reals en aquesta direcció caldria treballar molt en la relació prèvia per intentar resoldre les carències significatives.

Aquest article resumeix de manera molt clara i esquemàtica quines coses podem fer per que aquesta experiència sigui profitosa i feliç i no un niu de patiment i dolor. En resum, podem dir que el més important és estar bé amb un mateix, coneixe’s de manera brutal i honesta, acceptant totes aquelles coses que ens fan ser nosaltres mateixos, fins i tot aquelles que no ens agraden i volem canviar. Estimar-se a un mateix és clau per poder deixar anar les pors quan les nostres persones estimades tenen altres relacions, ja que si creiem fermament que podem ser feliços per nosaltres mateixos, sense dependre de ningú, podrem gestionar millor les emocions doloroses que poden sortir quan estem sols, i no ens sentirem decebuts fàcilment pel que fan o no fan els altres. I obviament, un cop tenim clara aquesta   informació, transmetre-la de forma totalment honesta a aquelles persones amb les que ens relacionem.

Un dels factors claus per les relacions sanes i conscients és la comunicació: comunicació, comunicació i més comunicació. Les relacions poliamorores passen hores dialogant i parlant d’emocions, sentiments i gestions. Així que si et costa comunicar-te amb empatia, honestedat i mostrant la teva pròpia vulnerabilitat, aquest és un bon lloc per començar a treballar.

Viure les relacions de forma no monògama no és un camí fácil. Requereix una gran fortalessa d’esperit i moltes ganes d’aprendre sobre un mateix, i a més, tot i ser un terme que por a poc s’està fent “mainstream”, encara és una minora, pel que de vegades rebrem el judici de la mirada externa.

Us recomanem que llegiu aquest enllaç amb calma, intentant respondre les preguntes que es fan, el que us donarà una imatge millor de en quin punt esteu i cap a on voleu caminar.

Podeu trobar aquest mateix article traduït al castellà a la web de Amor Libre i al català a la web d’Amors Plurals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *